ENERGOSTAR
- 1
- 2
- 3
- 4
Ameco pellet
Τα πέλλετ Ameco παρασκευάζονται στην επαρχία Χαργκίτα της Ρουμανίας την χώρα του... Περισσοτερα
Πέλλετ Καναδά Pellexo…
Η Indom Ltd με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την αντιπροσώπευση της Abellon CleanEne... Περισσοτερα
Ξύλο Μπρικέτα Energostar
Ενδεδειγμένα αποτελούν την πιο οικονομική λύση για καύση σε τζάκια ενεργειακά ή ... Περισσοτερα
Καυσόξυλα energostar
ΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΡΥΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣΔιαστάσεις παλέτας (Μεγάλη) 1,20 Χ 0,80 Χ 1,25 =1,20m3 ... Περισσοτερα
Μονάδα βιομάζας θα δημιουργήσει η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
- Λεπτομέρειες
- Εμφανίσεις: 1947
Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιομάζα θα δημιουργήσει η ΔΕΗ εντός του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013 οπότε τοποθετείται η έναρξη των εργασιών κατασκευής. Η τελευταία εκτιμάται ότι θα τελειώσει στις αρχές του 2015 και μετά από μια περίοδο δοκιμών, η έναρξη της παραγωγής ενέργειας τοποθετείται στα μέσα του έτους.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο μηχανολόγος μηχανικός του τμήματος βιομάζας της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.» Γεώργιος Καρλατίρας, στο διεθνές συνέδριο που φιλοξενεί στην Κοζάνη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιοενέργεια.
Συγκεκριμένα, η μονάδα θα χρησιμοποιεί βιομάζα από ξύλο, ενεργειακά φυτά και υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών για να παράγει ενέργεια ενώ η ισχύς της μονάδας παραγωγής ρεύματος θα είναι 25 Μεγαβάτ και της μονάδας παραγωγής θερμικής ενέργειας 75 Μεγαβάτ. Από την θερμική ενέργεια εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 30.000 οικογένειες που θα ενταχθούν στο υπάρχον σύστημα τηλεθέρμανσης της περιοχής. Υπολογίζεται, εξάλλου, ότι θα προκύψουν διακόσιες νέες θέσεις εργασίας και συγκεκριμένα 15 στη μονάδα και 185 στην εφοδιαστική αλυσίδα, δηλαδή στην διαδικασία παραγωγής βιομάζας.
Σε κάθε περίπτωση η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.» υπογραμμίζει ότι η διαδικασία της παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιομάζα δεν προβλέπει την καύση σκουπιδιών. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ κάθε χρόνο εκτιμάται ότι θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 186.000 Μεγαβατωρών και θερμική της τάξης των 560.000 Μεγαβατωρών.